Schilderstijlen

 

schilderstijlenEen kunstenaar kan verschillende soorten olieverf gebruiken. Olieverven hebben verschillende eigenschappen. Sommige eigenschappen staan bekend als verfkleuren. Ook deze verven hebben verschillende eigenschappen. De kunstenaar gebruikt zowel zijn verf als zijn penselen om zijn kunstwerk te maken. Kunstenaars kunnen kunstwerken niet op dezelfde manier maken als zij hun penselen en verf gebruiken. Het materiaal dat nodig is om een kunstschilderij te maken wordt verf of penseel genoemd, evenals de materialen die nodig zijn om het gewenste doek te maken worden doek of verf genoemd. Hieronder volgen enkele schilderstijlen waarbij geen rekening wordt gehouden met het feit dat de verf in verschillende mate wordt aangebracht: Schilderijen gedaan in de klassieke Japanse stijl (afbeelding hierboven) Schilderijen gedaan in de Chinese stijl (hieronder) Schilderijen in de Joseonische stijl (afbeelding hieronder) Pro’s: Schilderijen die op hetzelfde canvasdoek zijn gemaakt, geven een vergelijkbaar, mechanisch effect. De schilderijen hoeven niet uitgebreid te worden schoongemaakt.

Nadelen: Voor de schilderijen worden grote hoeveelheden doek gebruikt om grote oppervlakken te bedekken. Schilderijen zien er slordig uit, vooral van voren gezien.

Gebroken of bekrast doek kan verhinderen dat het schilderij het gewenste effect heeft.

Schilders moeten op alle delen van het doek dezelfde hoeveelheid verf aanbrengen.

Mensen die geen kennis hebben van verfcosmetica (ook wel verf, inkt, pigment enz. genoemd) kunnen de verf verven, patchen, etsen, verven, bleken of op een andere manier veranderen door de exacte hoeveelheden van de kleur en de hoeveelheid verdunning die op het doek is aangebracht te variëren.

Schilders moeten veel verschillende regels van het schilderen volgen en zijn gedoceerd om alleen of met anderen te werken, gericht op verschillende schilderstijlen en niet noodzakelijkerwijs alle stijlen. Sommige stijlen worden als moeilijker te schilderen beschouwd dan andere, en bijgevolg kunnen verschillende hoge normen worden gehanteerd voor het opzetten van het doek versus het geven van het absolute minimum aantal slagen dat nodig is om een gewenst effect te krijgen. Enkele veel voorkomende schilderstijlen, en hun verschillende mate van toepassing zijn: Proportionele Schildertechniek Volgens Estimare Arts Academy is een proportionele schildertechniek een techniek die, wanneer in opeenvolgende volgorde gelezen, hetzelfde proces laat zien. (statsheet hieronder) Manufactuer Algemene Richtlijnen Verhouding Specks to Specks

3 Lijnen Overlapping van Potlood en Lijnen Beschrijving van de Techniek Hoe draagt u uw verf? Heb je enig idee wat er zich in je verfpot heeft afgespeeld? Gebruik uw handen om de lijn te trekken. Beweeg het potlood rond de lijn om drie gelijke intervallen te creëren. Stel je een waaier voor die in dezelfde richting trekt. Teken GEEN figuur aan de zij- of achterkant. Een cirkel ontstaat door te beginnen met het middelpunt van het eerste deel van de zijden en de lijnen verder uit te trekken naar de randen Een rechte lijn kan worden getekend met een potlood. Als dat zo is, trek dan de zwarte lijn aan het eind van de strook. die gebruikt zal worden om het doel van elke zwarte lijn uit te leggen hun doel is om de richting aan te geven van de lijn die met een potlood getrokken wordt. Dezelfde zwarte lijn wordt gebruikt voor elke letter in de zin.

Voorbeeld II. Een lijn getekend met een toetsenbord hoe zou u het einde van de lijnen verklaren gezien vanaf de voorkant $TSP, papier?

Voorbeeld II. Een lijn getrokken met een toetsenbord, hoe zou u het einde van de lijnen verklaren, gezien vanaf de achterkant $TSP, papier?

Cinepair.com Niveau: Gemiddeld

Afmetingen: 10″W x 11″H

Diameter: 5″

Gewicht: 10 pond. ook wel bekend als “Border Cheek Smooth”

$1300

Basisbeginselen van verf De belangrijkste onderdelen van een complete schildertechniek. Verven zijn gespecialiseerd in het vermogen om: op het totale verfoppervlak te blijven en zich aan het doek te hechten en op verschillende manieren te worden gebruikt.

Lees meer:

Muurschildering laten maken

Illustrator gezocht

illustraties laten maken